woensdag 31 juli 2013

Kastje met spiegel

Ja hoor, u leest het goed. Vanaf heden heb ik een kastje met spiegel. Afgelopen week vond ik in de kringwinkel van Geel een oude spiegel (zonder kastje) die perfect zou passen op mijn kastje zonder spiegel, lees: gesneuvelde spiegel.

Nu ja, zo perfect paste het allemaal niet. De onderkant was te smal voor de richel waar je de spiegel in moet zetten. Op zo'n moment begint mijn probleemoplossend denken op volle toeren te draaien. Er moest een stukje af, de spiegel wordt breder naar boven toe. Met de verwijdering van een strook van zes cm onderaan zou het moeten lukken.

Zo gedacht, zo gedaan. Spiegel in de auto en richting Brico. Ik kreeg te horen dat men bestaande spiegels niet versnijdt, alleen glas van de firma wordt versneden. Mijn vrouwelijke charmes kwamen naar boven en de vriendelijke medewerker maakte een uitzondering. Geheel op mijn verantwoordelijkheid welteverstaan! Spiegel in stukken, geen vergoeding. Voor de 1,50 euro die ik betaalde voor de spiegel wou ik het risico nemen. Als een echte vakman ging hij te werk en sneed er precies zes cm af. Op mijn vraag wat mijn schuld was, antwoordde hij: 'Dat is van de firma!'. Zalig! 

Kastje met spiegel en romantisch tafereel

Even een vergelijkende studie... een spiegel op maat laten maken had me 239,70 euro gekost. Nu heb ik er één voor 1.50 euro, dat is pas zaken doen. Lang leve de kringloopwinkel!