maandag 28 januari 2013

Dé pompoensoep met balletjes

Op algemeen verzoek maakte ik afgelopen week nogmaals dé pompoensoep met pikante balletjes, een succesnummer op oudjaarsavond.

Zoals beloofd zou het recept op Tierlanntijntjes komen. Op onderstaande foto het laatste tasje soep met nog één balletje. Waar de andere naartoe zijn, wie weet het? Al durf ik toch wel in de richting te kijken van de man des huizes hier, een fervente liefhebber van soep met ballekes.

Pompoensoep met nog één pittig balletje

* 1 oranje hokkaido pompoen
* 300 gram rundergehakt
* 1 ui
* 1 winterwortel
* 2 theelepels gemberpoeder
* 3 theelepels kerriepoeder
* 1/2 theelepel gemalen komijn
* 1 theelepel gemalen koriander
* 1 à 1.5 liter groentebouillon
* peper en zout

Strooi peper en zout door het gehakt. Kneed het gehaktmengsel goed door en draai daar kleine balletjes van.
De pompoen schoonmaken door deze goed af te spoelen, doormidden snijden en de pitten verwijderen met een lepel. De schil mag er aanblijven als deze niet al te dik is. Het maakt de soep heel smeuïg. De pompoen in blokjes snijden. 
Snij ook de wortel in blokjes en snipper de ui.
Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui gedurende een minuut. Roer de gember, komijn en koriander erdoor. Voeg de pompoen en wortel toe en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de pompoen gaar is. 
De soep mixen en het geheel weer aan de kook brengen. Voeg de gehakballetjes toe en laat  ze nog 10 minuten zachtjes meekoken. Afkruiden met peper en zout.

Succes verzekerd! Dit recept vind je terug op de website van De Groene Weg, een keten van biologische slagerijen in Nederland.

2 opmerkingen:

  1. Allez hup, foodbloggerstegenstand vanuit eigen huis. Pront :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmmm, dat was idd heel lekker met oudjaar. Ga ik ook eens proberen te fabriceren!

    BeantwoordenVerwijderen