donderdag 27 december 2012

Kerst-rest-soep

The day after Christmas, heel wat overschotjes in de ijskast... wat doe je dan? Soep maken verdorie! Een courgette, een gele paprika, een halve knolselder en een halve venkel, dat vond ik gisteren in de ijskast. Voeg er nog twee uien aan toe en je hebt de perfecte combinatie voor een kerst-rest-soep.

Ik sneed de groenten en uien in grove stukken en stoofde ze aan in olijfolie. De geur van aangestoofde uien, I like it. Alles een dik kwartiertje koken in voldoende groentebouillon, mixen en ready to eat!

Kerst-rest-soep

Creatief met restjes! Leuk leuk leuk... en vooral lekker.

woensdag 26 december 2012

Secret Santa plezier

Groot was mijn nieuwsgierigheid toen ik daarstraks een pakketje ging afhalen bij de Post. Stiekem gehoopt dat het van de Secret Santa zou zijn ... en ja hoor, toen de postbeambte mij het pakje in kerstpapier overhandigde was ik quasi 100% zeker. De geheime man/vrouw was dus langs geweest!

Thuis aangekomen moest dat pakketje onmiddellijk geopend worden! De inhoud was fantastisch! Verschillende cadeautjes telkens begeleid met mooie woorden van wijsheid. I love it!

Secret Santa plezier

In het eerste pakje zaten theezakjes, vergezeld van twee vrolijke mannetjes die tijdens een volgende tea-time zeker zijn uitgenodigd!

woorden van wijsheid:
sometimes it's okay if the only thing you did today was
breathe and drink tea

Pakje twee: een super mooie handgemaakte naamstempel met een vogeltje van de enige echte Karen Vandelaer, mijn Secret Santa van dienst. De begeleidende spreuk is trouwens zeer treffend!

woorden van wijsheid:
the creative adult is the child who survived

Wat werd ik verwend... er waren nog twee pakjes over. Eén daarvan woog behoorlijk zwaar, wat kon daar in zitten? Met enige zorgvuldigheid werd het inpakpapier verwijderd. Twee tegelspreuken en één 'tegelgedichtje' kwamen tevoorschijn. Zalig! Die krijgen sowieso een prominente plaats op mijn wall of wisdom

woorden van wijsheid:
start each day with grateful words

In het laatste pakje vond ik een blanco receptenboek voor mijn favoriete gerechten. Ideaal voor het structureren van mijn kaften vol met uitgeknipte receptjes, iets wat al een tijdje op mijn to do lijstje staat. Met dit receptenboek kan ik er onmiddellijk mee aan de slag. Go Ann! 

woorden van wijsheid:
keep calm and cook on

Cadeautjes die meer dan geslaagd zijn... ik ben er ontzettend blij mee! Dankjewel, Karen. En een dikke duim voor de organisatie, Tess! Volgend jaar ben ik weer van de partij.

woensdag 19 december 2012

Spreuk - Vaert wel ...

'Vaert wel en levet schone'. In het kader van de aankomende nieuwjaarswensen wil ik er nu al één uitbrengen. Een wens voor iedereen maar in het bijzonder voor mijn 'kleine' broer van 16 jaar.

... en levet schone

Daarstraks had ik hem aan de lijn, enigszins moeilijk te verstaan wegens muziek op de achtergrond. Na de examens met de vrienden iets gaan drinken in een café waar ook ik als tiener kwam. Vieren dat die zware periode voorbij is en dan... wachten op 'den dag van het rapport'. Leuke en spannende tijden... .

Toen ik hem hoorde, besefte de oudste zus dat ze de broer meer en meer moet loslaten. Hij wordt nu eenmaal groot en zal ook zijn eigen schip gaan varen. 

Dus lieve broer... vaert wel en levet schone. Geniet van de jaren die eraan gaan komen, waarin amusement en plezier toch wel een prominente plaats innemen. En meer geregeld nog eens aan in de haven van je zussen. 

woensdag 12 december 2012

Spreuk - Ga op in uw werk ...

'Ga op in uw werk, ga er niet in onder', vorige week in de kringwinkel van Turnhout gevonden. Een spreuk die ik zeker in mijn achterhoofd ga houden de komende maanden! 

... ga er niet in onder

Er komt immers een drukke periode aan en dan durf ik al eens over mijn limiet gaan. Met als gevolg te weinig tijd voor mijn wederhelft, te weinig tijd voor familie, te weinig tijd voor vrienden en te weinig tijd voor mezelf! En wees nu eerlijk ... is dat het allemaal waard? Ik denk het niet! 

Dus... op tijd en stond op die rem gaan staan en gewoon doen waar je op dat moment zin in hebt. Zo geraken de batterijen opgeladen en kunnen we er opnieuw tegenaan!

woensdag 5 december 2012

Spreuk - Een vrolijk gezicht ...

'Een vrolijk gezicht kost tijd noch geld', een oproep aan iedereen! Een lach op het gezicht geeft je een ontspannen gevoel. Ontspanning die noch tijd noch geld kost, ideaal toch!

Het plaatje klopt... sierlijke letters, bloemetjes en een topspreuk. Hier worden we vanzelf vrolijk van!

... kost tijd noch geld

dinsdag 4 december 2012

Spreuken, spreuken en nog eens spreuken

Mijn dag begon vandaag fantastisch! Onze auto kreeg namelijk een groene kaart op de autokeuring, iets wat ik nooit had verwacht. Hij heeft ons nog niet vaak in de steek gelaten en ook vandaag stond hij er gewoon.

Op weg naar huis passeerde ik de kringwinkel van Turnhout, even binnenspringen dan toch maar. Het was immers twee voor tien, ze zouden zo dadelijk openen. Ik wandelde richting de deur en plots... een Zalando-moment! Nee, geen duizend schoenen maar wel enorm veel spreuken mooi naast elkaar uitgestald. De juiste vrouw, op het juiste moment, op de juiste plaats. Het leek alsof het zo had moeten zijn!

Mijn uiteindelijke buit: dertien spreuken voor maar vier euro, die ondertussen al tegen de keldermuur hangen. Meer heb ik niet nodig om een donkere dag als deze wat meer kleur te geven!

Catch of the day!

maandag 3 december 2012

Een dag zonder soep is een verloren dag

'Een dag zonder soep is een verloren dag', deze wijsheid erfde ik van een geliefde collega op mijn vorige werk. Een spreuk die trouwens perfect op onze wall of wisdom zou passen!

Zomer, herfst, winter of lente, ik durf te zeggen dat hier bijna elke dag soep op tafel staat. Het lekkerste zijn de soepen zonder al te veel tierlantijntjes. De pure smaken naar boven laten komen, iets wat ik heb geleerd vanuit de macrobiotische keuken. Een gezonde en lekkere keuken die mij vanaf de geboorte welbekend is, met dank aan mijn mama!

Vandaag ging ik voor mijn pure pompoensoep. Een halve pompoen (ik gebruikte een oranje hokkaido pompoen - als de schil niet te hard is, kan je die er zelfs aan laten), drie middelgrote uien en een stukje gember (naar smaak) in grove stukken snijden. De gesneden groenten en gember aanstoven in olijfolie. Alles een kwartiertje koken in voldoende groentebouillon, mixen en klaar! Zalig, zeker met wat gehakte peterselie.

Pure pompoensoep zonder tierlantijntjes 

Less is more! Ik kijk nu al uit naar mijn pure pastinaaksoep.

zondag 2 december 2012

Prinsessenkamernachtkastjes

Alarm alarm... de kringwinkelnachtkastjes stapelen zich hier zodanig op dat het dringend tijd wordt om ermee aan de slag te gaan!

Nachtkastjes

Ik speel al langer met het plan om oude kastjes om te toveren naar prinsessenkamernachtkastjes. Ze gaan lief, romantisch en vooral roos worden! Ideaal voor op de slaapkamer van kleine meisjes.

In mijn vorige projectje met nachtkastjes koos ik ervoor om de deurknopjes te veranderen. Deze keer probeer ik iets met de originele knopjes te doen, gewoon omdat ze al zo schattig zijn.

Schattig deurknopje 1

Schattig deurknopje 2

Ik hoop in de loop van deze week te kunnen starten. Wordt dus vervolgd!